פאנל ניהול לשרת: היכרות עם Plesk ו-cPanel

פאנל ניהול לשרת: היכרות עם PLESK ו-CPANELכאשר מתחילים בתהליך החיפוש עבור חברת אחסון לאתר או הפרויקט המקוון החדש שלך , תהיה חייב לקבל החלטה בנוגע לסוג פאנל הניהול בו תרצה להשתמש. למרות שקיימות מספר חברות שפיתחו פאנל ניהול עצמאי (Upress הישראלית לדוגמה) בדרך הכלל, שני האפשרות הנפוצות והמוכרות ביותר יהיו Plesk ו-cPanel.

מלבד עיצוב ממשק המשתמש, לשניהם יותר קווי דמיון מאשר שוני: שניהם פופולריים מאוד וקלים במיוחד לשימוש, הם מהווים כלים מעולים כדי לנהל את חשבון האחסון שלך והם מכילים כמעט את אותם מגוון של אפשרויות. עם כל קווי הדמיון האלו, איזה מהם הוא המתאים ביותר עבורך ועבור האתר שלך? יצאנו לבדוק: הקרב בין Plesk ו-cPanel התחיל!

יתרונות פאנל ניהול מסוג סי פאנל (cPanel)

אפילו חיפוש קל עבור שירותי אחסון אתרים יחשוף אותך לסי פאנל (cPanel). זהו ללא ספק לוח הניהול הכי פופולרי ומציב את הרף לכל התעשייה. בתור פאנל שכזה, הוא מותאם בקלות עם המון סקריפטים ותוכנות בעלות קוד פתוח אשר יכולות להיות משולבות עם לוח הבקרה או שמא הפאנל ישלוט בהם.

הסי פאנל ניתן לעיצוב ושינוי, ניתן לרכוש תבניות עיצוב מוכנות או לעצב בעצמך בהתאם לצורך, אתה יכול להוסיף, להוריד או לערוך מאפיינים ואפילו אפשרויות מיתוג לפאנל המאפשרות לשלב את מותג החברה או העסק שלך כחלק מהמראה שלו.

פאנל ניהול מסוג סי פאנל (cPanel)

תצלום מסך של פאנל ניהול מסוג סי פאנל (cPanel)

אחד מהמאפיינים העיקריים של הסי פאנל הוא הארגון האינטואיטיבי שלו. אפילו משתמשים חדשים ובלתי מנוסים בתחום האחסון ימצאו שזה קל מאוד לנווט. מבחינת שימושיות, אתה יכול לנהל את כל החשבון שלך, גם אם זה  מהצד המנהלי או מצד הגולש במקום אחד.

כפי שניתן לראות בתצלום המסך, פאנל הניהול מציע גישה נוחה ליצירה וניהול של חשבונות אימייל, הגדרת מספר חשבון דומיין לחשבון האחסון, הרשאות עבור משתמשים נוספים, ניהול כתובות אימייל, FTP וסטטיסטיקות אנליטיקס בהתחברות אחת, מה שהופך את סי פאנל לאפשרות מאוד נוחה ואמינה.

יתרון נוסף הוא כי רוב חברות האחסון הישראליות משתמשות בו כך שניתן למצוא תמיכה ותיעוד רב בעברית באמצעות סרטוני יוטיוב, פורומים, וקבוצות הפייסבוק בקלות רבה.

יתרונות פאנל ניהול מסוג פלסק (Plesk)

הדבר הראשון שכנראה תשאל את עצמך הוא "מה זה פלסק?" רק משום שפלסק (Plesk) לא מוכר כמו הסי פאנל לא אומר שהוא נופל ברמתו. בעוד שני לוחות הבקרה תומכים במערכת הלינוקס, רק פלסק יכול לרוץ גם על גבי חשבון אחסון מבוסס תשתית ווינדוס.

plesk_panel_screenshot

תצלום מסך של פאנל ניהול מסוג פלסק (Plesk)

בנוסף לזה, עם פאנל הניהול פלסק אתה יכול להפוך פעולות לאוטומטיות כמו שדרוגים לתוכנה ולחומרה. אם אתה מאחסנן מספר אתרים על גבי חשבון אחד, השדרוגים האלו יכולים לחסוך לך זמן רב בניהול פעולת פשוטות עבור מספר אתרים בפעולה אחת בלד..

יתרון מעולה של פלסק, המתאים במיוחד למשתמשים הפחות טכנולוגיים שבינינו, הוא התמיכה הטכנית המבנית. כאשר אתה מוצא את עצמך מסתבך בהגדרה כלשהי או צריך עזרה, היא מגיעה בצורת תשובה שאפילו משתמש לא מנוסה כלל יבין בקלות כיצד להגיע לפתרון.

פלסק מציע אפשרויות רישוי גמישות, אשר מאפשרות למנהל החשבון להתנות הרשאות מיוחדות למשתמשים ספציפיים עבור פעולות ספציפיות. כך המשתמש יכול לבצע את הפעולות הנדרשות ממנו מבלי לסכן אזורים רגישים אחרים בהגדרות האתר שלך.

זה מביא אותנו לעוד יתרון של פלסק, היציבות שלו. לוח הבקרה הזה הוא אחד מלוחות הבקרה המאובטחים ביותר, יודע למנוע התקפות וסריקת וירוסים מבעוד מועד ומתגאה בביצועים כמעט מושלמים.

אולי אין מנצח ברור בין הפלסק לסי פאנל. אתה בטוח לא תטעה אם תבחר באחד מהם. חשוב לציין כי להחליף בין האחד לשני יכול לגרום להמון צרות. ברגע שהחלטת על אחד מהם, עשה שימוש רק בו. שניהם קלים ופשוטים מאוד לשימוש, אך זה יהיה מסובך למדי ולא מומלץ לנסות כלל לבצע החלפה מבלי לפגוע בהגדרות חשבון האחסון.