איך להשיג כתובת דומיין בחינם לאתר החדש שלך

איך להשיג כתובת דומיין בחינם לאתר החדש שלךשירות כתובת דומיין בחינם מוצע באופן די רגיל כאשר אתם רוכשים חבילת אחסון אתרים חדשה.

אך איך זה בדיוק עובד? בעיקרון כאשר אתם מתלבטים האם לרכוש את האחסון מהחברה הם נמצאים בעמדה להציע לך כמה תמריצים בכדי לסגור את העסקה.

אחד מהתמריצים האלו זה כתובת דומיין בחינם (דבר שבדרך כלל תצטרך לשלם עבורו על בסיס שנתי) וישנם אפילו חברות אחסון אתרים אשר מציעות מספר כתובות דומיין בחינם.

למרות שרוב חברות האחסון מציעות רק כתובת דומיין אחת בחינם, עדיין מדובר בהטבה מעולה ו-99 אחוזים מהלקוחות צריכים רק אחד ממילא.

איך לבחור את כתובת הדומיין שלך

השם שתבחרו לאתר שלכם ישפיע ישירות על תוצאות החיפוש בעת חיפושי לקוחות פוטנציאלים עבור כתובות דומיין. מומלץ כמובן לבחור בשם שקל לזכור או קשור באופן ישיר למוצר שלכם. אם אתם הולכים על האפשרות שקלה לזכור, שמרו את השם קצר וקליל.

כתובות אתרים בעלות מילה אחת בלבד קלים יותר למציאה. אפילו אם אתם הולכים על הגישה המבוססת מוצר, העצה היא עדיין לקצר כמה שיותר משום שזה יעזור לאנשים להיזכר בכם בקלות. אם אתם בטוחים שזוהי הגישה הנכונה, אתם יכולים ליצור מילה חדשה משלכם אשר משקיף על הקונספט שלכם, כמו שפייסבוק או אינסטגרם עשו.

אלו אולי נראים כמו טיפים בסיסיים ופשוטים, אך הם קריטיים כדי להבטיח שהעסק שלכם יופיע כמה שיותר גבוה במנועי החיפוש.

ICANN – מהי הסמכות לכתובת הדומיין

ארגון האינטרנט לכתובות ומספרים הנקרא ICANN הינו ארגון ללא מטרות רווח אשר נותן סמכות למגוון רחב של אתרי רישום דומיינים. כדי להבטיח שאתה רוכש כתובת דומיין אמינה עבור האתר שלך, חשוב מאוד לבדוק שהדומיין שלך נרשם תחת חברה אשר ארגון ICANN מכיר בה.

זהו צעד חשוב כדי להבטיח לך וללקוחות שלך את אמינות האתר. כך תוכל לנהל את האתר שלך בראש שקט ולקבל עוד תנועה חוזרת המשפיע על המוניטין שלך ברשת.

סיומות פופולריות לכתובות הדומיין

ישנם שלושה סיומות לדומיינים ברמה הכי גבוהה אשר מוכרים בכל רחבי העולם. אלו הם .com (קיצור ל- commercial-מסחרי), .org (קיצור ל- organization-ארגון), ו.net (קיצור ל- network-רשת).

הסיומות האלו מציגים סוגים שונים של אתרים, לדוגמה .org מכוון עבור ארגונים ללא מטרות רווח והסיומת עדיין משמשת על ידי ארגונים כאלו עד היום, אך ככל שקווי המנחה נהיה מטושטשים יותר כל יום שעובר בין אתרים עסקיים לפרטיים, הפרטים האלו הופכים להיות פחות חשובים.

יש לקחת את הדברים האלו בחשבון כאשר אתם בוחרים את כתובת הדומיין עבור האתר העתידי שלכם, במיוחד אם אתם פועלים כארגון ללא מטרות רווח.

דמי ההרשמה לכתובות נוספות

אם ברצונכם לרכוש כתובות דומיין נוספות אצל חברת אחסון האתרים שלך, כדאי לדעת כי דמי ההרשמה לכתובת דומיין משתנים בין דומיין לדומיין וכמובן בין הסיומות הרצויות עבור האתר שלכם.

הסיומות החזקות כמו .com יעלו יותר מאשר החלשות כמו .biz ו-.me. אם כתובת הדומיין שלכם לא מגיעה בתור חלק מעסקה כלשהי, רוב חברות רישום הדומיינים ימכרו את הכתובות עבור מחיר אשר מפורסם מראש אך לעתים יהיו גם עלויות נוספות.

מדי פעם החברות יפרטו את העלויות האלו ולפעמים אלו יהיו עלויות חבויות. אם במקרה וחברת רישום הדומיינים שלכם מוכרת על ידי ICANN, כנראה שסכום עמלת רישום של כ-$1.2 יהיה כלול בעסקה בנוסף לדמי הרישום. תמיד קראו את האותיות הקטנות ואלא אם יש לכם הסכם למחיר קבוע, תהיו מוכנים לשינויים בתמחור בעת חידוש הכתובת.

רשמו את כתובת הדומיין על שמכם

זה נשמע כאילו מובן מאליו, אך שימו לב שאתם רושמים את הדומיין על עצמכם ולא על מישהו אחר. לא כדאי ללכת על פתרון צד ג' או לאפשר לחברת האחסון לקחת קרדיט על רישום כתובת הדומיין.

כתובת הדומיין חייבת להיות רשומה על שמכם כדי שתהיה לכם בעלות ושליטה מלאה על האתר.

כתובות דומיין בשרתי אחסון

עליכם יהיה לבחור חברת אחסון אתרים עבור האתר שלכם ויכול להיות שהיא תציע בתור חלק מהעסקה כתובת דומיין. רישום הדומיין דרך חברת האחסון שלכם יכול לחסוך לכם לא מעט כסף על הכתובת הרצויה במיוחד מכיוון שרוב החברות נוטות להציע כתובת אחת בחינם עם חבילת האחסון שלכם.

אם אתם בעלי כתובת של אתר קיים או בדיוק רכשתם את הכתובת אצל רשם אחר, רוב החברות ישמחו להעביר אותה עבור סכום סמלי או לפעמים גם בחינם. רק זכרו לבדוק את תנאי ההעברה!