האמת על חבילות "אחסון אתרים ללא הגבלה"

האמת על אחסון ללא הגבלהבאופן כללי, המונח "אחסון אתרים ללא הגבלה" מתייחס לשירותי אחסון אתרים אשר מציע נפח אחסון ותעבורת נתונים ללא הגבלה, וגם כמויות כתובות דומיין בלתי מוגבלות. אך, שום דבר לא באמת בלתי מוגבל בעולמנו, לא? המשיכו לקרוא כדי לגלות את האמת מאחורי אחסון ללא הגבלה.

באופן מסוים, חברות האחסון הבלתי מוגבל מציעות לנו את החופש לאחסן כמה אתרים שרק נרצה במחירים נמוכים להפליא (בדרך כלל טווח המחירים נע באזור העשרה דולרים).

אוקי, אנחנו יודעים, זוהי הצעה אשר באמת נשמעת כאחת שאי אפשר לסרב לה. אך רק רגע, אל תרוצו למחוק את חבילת אחסון ה-VPS או הייעודי שלכם מרשימת האפשרויות כל כך מהר.

האם שטח אחסון ותעבורה ללא הגבלה היא אפשרות אמיתית?

בתור צרכן חכם, צריך וחשוב לזהות כי חברות האחסון נמצאות בעולם עם מילון מונחים משלו.

אנחנו מודעים לכך שהביטוי "ללא הגבלה" נשמע די ברור ומובן, אך זהו לא תמיד המקרה כאשר מדברים על חבילות אחסון אתרים. במציאות, אחסון אתרים לא מוגבל, הוא תמיד – מוגבל.

תתעוררו אנשים! נמאס לנו כבר לראות אנשים אשר מנסים לאחסן 800 ג'יגה של סרטים ותמונות על חשבון האחסון השיתופי שלהם. (מה, אתם רציניים?)

תחשבו בהגיון, לכל דבר יש מגבלות בעולם הזה. תחשבו על המגבלות שיש לנו בצד הפיזי, זה לא אפשרי להחזיק שרתי אחסון עם כמות זיכרון ללא הגבלה ואין ספור מעבדים. זה לא אפשרי להציע רוחב פס ללא הגבלה כאשר ישנם מספר מוגבל של כבלים אשר משדרים נתונים ברחבי העולם, והכי חשוב, זה לא אפשרי להשכיר מספר בלתי סופי של עובדים אשר אחראים לדאוג לשרתי האחסון והרשתות.

"אחסון ללא הגבלה"' הוא לא יותר מאשר ביטוי דמיוני בתעשיית אחסון האתרים, לו מאמינים מנהלי אתרים חדשים וחסרי ניסיון.

חברות אחסון אתרים קיימות בשביל להרוויח, הרי מעל לכל, אל תשכחו שחברות אחסון אתרים מהוות עסקים אשר מטרתם הסופית הינה להכניס כמה שיותר כסף לגלגל. האם אתם באמת חושבים שהם יספקו לכם משאבי אחסון בלתי מוגבלים (אפילו אם זה היה אפשרי) במחיר הסמלי של 8 דולר לחודש? לחלוטין לא!

אחסון ללא הגבלה מול מסעדות אכול כפי יכולתך

זה בדיוק כמו ללכת למסעדת אכול כפי יכולתך. אתם יכולים לאכול כמה שתרצו כל עוד אתם לא חורגים ממסגרת הזמן או אוכלים יותר מדי.

אותו הדבר תקף לאותן חבילות אחסון אתרים אשר לא מציבות שום הגבלה – אתה מוזמן לאחסן כמה אתרים שרק תרצה ולנצל כמה משאבי אחסון שרק תוכל כל עוד אתה לא מנצל את השרתים 'יותר מדי'.

משתמשי חבילות האחסון ללא הגבלה מוגבלים בעצם על ידי כמה מגבלות וחוקי הבית. לדוגמה החברות הוסט מונסטר ובלו הוסט יתחילו לצמצם את משאבי מעבד השרת שלכם ברגע שתגיעו לרף מסוים (אשר ממש לא גבוה) והוסט גייטור אף יכבו לכם את החשבון ברגע שתעברו את המגבלות שלהם. כן, כן. בפעם הבאה שימו לב לאותיות הקטנות בתקנון השירות.

אלו הן רק שני דוגמאות קטנות שאנחנו יכולים לחשוב עליהן , ואתם יכולים להיות בטוחים שלכל חבילת אחסון ללא הגבלה ישנו רף מסוים והגבלות שרת כדי להציב את הגבולות למשתמשים, החל מקריאות מעבד, זיכרון ראם, מספר מסדי נתונים או אפילו העלאות FTP.

ברגע שהחשבון שלכם יגיע לקו האדום חברת האחסון ינתקו את השאלטר או שיציבו חיוב נוסף. כך בעצם עובדת שיטת האחסון ללא הגבלה.

היתרונות באחסון ללא הגבלה

היתרונות באחסון ללא הגבלה

"זה לא נשמע הוגן כלל! אני חשבתי שאני נרשם לחבילת אחסון ללא הגבלה. החבר'ה האלה כנראה נוכלים ואני הולך לבטל את החבילה!"

שוב, אל תקפצו למסקנות מהר מדי. לפני שאתם מתרגזים וצועקים "נוכלים!", ישנו הסבר הגיוני מאחורי אותן חבילות אחסון ללא הגבלה.

הסיבה לשאלה למה אותן חברות יכולות להציע חבילות אחסון אתרים ללא הגבלה היא פשוטה למדי.

איך חבילות אחסון אתרים ללא הגבלה בכלל אפשריות?

חברות אחסון אתרים גדולות בדרך כלל מחזיקות משאבי אחסון אשר כמעט בלתי ניתנים לתפיסה (כבלי רוחב פס, שרתי מחשבים, כוח אדם וכו') אשר לעולם לא ימוצו עד תום בגלל אתר אחד בודד, זה גם נכון שרוב אתרי האינטרנט דורשים משאבים מאוד מצומצמים כדי לפעול ביום יום. כאשר אנחנו מבינים שרוב המשאבים הללו נותרים לא מנוצלים, חברות האחסון (אשר מציעות אחסון ללא מגבלות) יכולות להציע את אותם משאבים בלתי מנוצלים.

אפשר להתווכח שמכירה של חבילות אחסון ללא הגבלה היא דרך לא אתית והוגנת, אך זה לא אומר שאותה חברת אחסון עושה משהו רע. קחו את חברת דרים הוסט בתור דוגמה, החברה השקיעה מעל שנה כדי להתכונן להשקה של חבילות האחסון הבלתי מוגבלות שלה (אשר כללה בין היתר הרחבת צוות העובדים והשקעה בחומרה מתאימה). למרות שכעת הם מציעים שירותי אחסון ללא מגבלות, השרתים שלהם עדיין יעילים ואמינים, ושירות הלקוחות כמו תמיד לא נופל באיכויותיו.

עוד זווית על אחסון בלתי מוגבל

דוגמה נוספת לשינוי דומה שבוצע בחברת הוסט גייטור, הנה עוד קצת מידע על איך ההכנה של הוסט גייטור עובדת, קראו מה אמר ברנט אוקסלי (לשעבר הבעלים והמנכ"ל של הוסט גייטור) על המעבר לחבילות אחסון בלתי מוגבל:

"רציתי לקרוא לחבילות 'בלתי מוגבלות' בפעם שעברה. אולם, מפאת מגבלות כוח אדם, לא יכלנו לעמוד בקצב הגדילה המשוער. שנה לאחר מכן, אנחנו עכשיו מחזיקים בצוות גדול מדי ומוכנים לשנות את החבילות. עד עכשיו, דאגתי להוריד את נפח המכירות בכוונה במטרה להעמיד את התמיכה הטכנית שלנו בקצב המתאים. אם ההיסטוריה תחזור על עצמה, אם נשנה את שם החבילה נוכל להגדיל את נפח המכירות בכ30 אחוזים."

"במהלך השנה שעברה, הוצאנו יותר כסף על גיוס עובדים מאשר על פרסום! זה לקח לנו שנים של גיוס והכשרה כדי להגיע לנקודה שבה אנו עומדים היום. הגענו מלהתחנן לעובדים לעבוד שעות נוספות ללבקש ממי שרוצה ללכת הביתה. להוסט גייטור תמיד יהיה מרווחי לוחות זמנים, אך נכון להיום, אנחנו שולחים מעל לתריסר עובדים ביום מוקדם הביתה."

האם כדאי לי לבחור בחבילת אחסון בלתי מוגבלת?

האם חבילת אחסון ללא הגבלה היא עסקה טובה? נכון להגיד אולי. אולי כן, ואולי לא. תלוי בצרכים שלכם ומה בדיוק אתם מחפשים. קראו את ההמשך להסבר:

אחסון אתרים הוא יותר מרק נפח אחסון ותעבורת נתונים: האמת היא, איכות חבילת האחסון המוצעת מונחת על מספר גורמים. והדבר האחרון שאנחנו צריכים להשוות כיום הוא מרכיבי האחסון הבסיסיים, כמו כמות העברת נתונים, שטח אחסון, רוחב פס וגורמים דומים.

כיום, כמעט כל חבילת אחסון שיתופית מציעה את אותה ההצעה במילים אחרות, אך בסופו של דבר המפרט דומה – כל הסעיפים ללא הגבלה. אז איך אנחנו יכולים להשוות בין חבילת האחסון הבלתי מוגבלת של בלו הוסט אל מול אותה חבילה של דרים הוסט? אנחנו מקבלים כמעט את אותם הנתונים בשני החבילות, רוחב פס בלתי מוגבל, נפח אחסון בלתי מוגבל, כמות בלתי מוגבלת של מסדי נתונים, כמות בלתי מוגבלת של כתובות דומיין וכו'. אז איך אנחנו יכולים להחליט בין השתיים?

זה קשה מדי להבחין בין חברת אחסון אתרים טובה לבין אחת הלוקה בחסר בימינו, אז איך בוחרים שירות אחסון באמת טוב?

כדי לבחור אחסון איכותי, מה שאתם צריכים לעשות הוא מובן מאליו. תפסיקו להסתכל מבחוץ ותתחילו להשוות בין החברות ואיכויותיהן מבפנים. אתם יכולים:

  • להוציא מעט כסף, להירשם לאחת החבילות לתקופת ניסיון, לעקוב ולבדוק את כל הנתונים אשר חשובים לכם, ואם אתם לא אוהבים את התוצאות, בטלו את החבילה לפני שתקופת הניסיון נגמרת, או תקופת ההתחייבות להחזר כספי (קיים אצל כל חברות האחסון בחו"ל)
  • הסתמכו על השוואת שירותי אחסון אתרים וביקורות גולשים אמיתיות אשר כבר ביצעו את הבחינות האלו עבורכם.

סיכום וחזרה מהירה על הנושאים במאמר שכרגע קראתם:

  • אחסון אתרים ללא הגבלה לחלוטין הוא בלתי אפשרי, הכל מוגבל בימינו.
  • הביטוי "ללא הגבלה" הוא רק טקטיקת מכירות של חברות האחסון כדי לזכות בלקוחות.
  • במידה וחשבון האחסון שלכם יגיע לקו האדום שלחברת האחסון – ינתקו את השאלטר, יציבו חיוב נוסף או יציאו לשדרג לחבילת אחסון יקרה יותר.
  • שימוש במסגרת המשאבים הבלתי מנוצלים היא הדרך בה אנחנו יכולים לקבל חבילות אחסון זולות עבור אתרים קטנים/בינוניים.

נקודה למחשבה: אפשרויות האחסון הבלתי מוגבל, בין היתר רוחב פס ונפח אחסון, לא משפיעות באמת משפיעות על טיב חבילת האחסון בטווח הארוך. במקום לבחון את המאפיינים הללו, נסו לשים דגש על בדיקות של זמינות האתר, שירות לקוחות, תמיכה טכנית ועוד.

במידה ואתם מעוניינים להמשיך לקרוא, תוכלו למצוא באתרינו עוד מאמרים בנושא אחסון אתרים.