השיעור הראשון בנושא אחסון אתרים: איך אחסון אתרים בכלל עובד? מה זה דומיין ואיך זה עובד? איזה סוגים של אחסון יש בכלל? איך להקים אתר אינטרנט?

בימינו כעת זה מאוד פשוט וזול להחזיק אתר אינטרנט. מערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס וג'ומלה הן בחינם וקלות למדי לשימוש, כתובת דומיין .COM לא עולה יותר מעשרה דולרים לשנה שלה וחבילת אחסון אתרים שיתופית עולה פחות מ-10 דולר לחודש. זה הגיע למצב שבו כל אחד יכול להחזיק פיסת אדמה ברשת האינטרנט העולמית.

אם אתם רק מתחילים להיכנס לעולם האינטרט ואחסון האתרים בפרט, זה בדיוק המדריך אשר אתם צריכים לשמור בסימניה (תוכלו לעשות זאת דרך הקיצור ctrl+d) ולקרוא בקפידה. לאחר קריאת המדריך הזה, אתם תקבלו את ההבנה הבסיסית לאיך אתרים והאחסון שלהם עובד מאחורי הקלעים.

קנקן הקפה שלכם מלא כבר? הגיע הזמן להתחיל

פרק 1: מה זה שירות אחסון אתרים?

במשפט אחד בלבד – שירות אחסון אתרים מציע מקום עבור אנשים ו/או ארגונים לאחסן את האתר שלהם ולאפשר אליו גישה ברשת האינרנט.

בדרך כלל כאשר אנחנו מדברים על אחסון אתרים, זה אומר שחברה אשר מספקת שטח אחסון על גבי מחשב (שרת) כדי לאכלס את הקבצים עבור האתר שלכם, וכמו גם מספקת חיבור לאינטרנט כדי שמחשבים אחרים יוכלו לקבל גישה לקבצים שבאתר שלכם.

נשמע פשוט?

זה לא הכי ברור אלא אם אתם מבינים שבעצם האתר שלכם מורכב מקבצי מחשב (HTML, תמונות, סרטונים, תוכן ועוד) אשר כולם מקושרים יחדיו. כדי לשים את האתר שלכם באינטרנט ולחלוק עם שאר העולם את אותם קבצים, ישנו צורך במחשב-על (אשר אנחנו קוראים לו שרת) עם חיבור מהיר במיוחד לאינטרנט.

אחסון אתרים ומרכזי מידע: זה לא אותו הדבר?

הביטוי 'אחסון אתרים' מתייחס לשרת אשר מאחסן את האתר שלכם או לחברת האחסון אשר משכירה את שטח השרת עבורך. כאשר אנחנו מדברים על מרכזי מידע, אנחנו מתכוונים למתקן אשר חברות אחסון אתרים משתמשות כדי לאכלס את השרתים.

מרכז מידע יכול להיות חדר, בית או בניין גדול אשר מצויד עם חומרת גיבוי, חיבורי מידע ותקשורת מרובים, בקרת סביבה (מיזוג, דיכוי אש וכדומה) ומתקני אבטחה.

פרק 2: סוגים של שרתי אחסון

באופן כללי, ישנם ארבעה סוגים של שירותי אחסון אתרים: שיתופי, וירטואלי (VPSׂ), ייעודי ואחסון ענן. בעוד כל הסוגים של שרתי האחסון ישמשו בתור מרכזי אחסון עבור האתרים שלכם, הם משתנים בכמויות נפח האחסון, שליטה ובקרה, דרישות לידע טכני, מהירות שרת והאמינות שלו.

בואו ניכנס לעומק הקורה ונבחן את ההבדלים העיקריים לבין אחסון שיתופי, VPS, ייעודי ואחסון ענן.

שרתי אחסון שיתופי

הסבר על שרתי אחסון שיתופי

היכרות: בחבילות אחסון אתרים שיתופי, אתר אחד משותף באותו המקום עם עוד הרבה מאוד אתרים, מתחיל מכמה בודדים ויכול להגיע לעד אלפים. באופן טיפוסי, כל כתובות הדומיין יכול לחלוק את אותה הבריכה של משאבי השרת, כמו זיכרון ראם ומעבד.

בעוד המחיר הוא נמוך ביותר, רוב האתרים עם תנועה ממוצעת אשר מריצים תוכנות בסיסיות מאוחסנים על סוגי שרתים כאלו. אחסון אתרים שיתופי הוא תמיד רמת הכניסה המינימלית מכיוון שהוא כמעט ולא דורש ידע טכני קודם.

חסרונות: אין גישה לרוט, גישה מוגבלת לשלוט בקפיצות תנועה מאסיביות, ביצועי האתר יכולים להיות מושפעים על ידי אתרים אחרים אשר מאוחסנים על אותו השרת.

אחסון וירטואלי VPS

הסבר על אחסון שרת וירטואלי VPS

היכרות: אחסון על גבי שרת וירטואלי מחלק את השרת למספר שרתים וירטואליים, וכך לכל אתר יש מעין סביבת עבודה ייעודית משלו, אך הם בעצם חולקים את השרת עם מספר משתמשים אחרים.

למשתמשים בדרך כלל יש גישת רוט לשטח הוירטואלי שלהם וסביבת אחסון מאובטחת יותר על סוג כזה של שרת. אתרים אשר דורשים שליטה נרחבת יותר ברמת השרת, אך עדיין לא מעוניינים להשקיע בשרת ייעודי.

חסרונות: יכולת מוגבלת לשליטה בקפיצות תנועה גדולות, ומקרים קיצוניים ביצועי האתר שלכם יכולים עדיין להיות מושפעים על ידי אתרים אחרים על אותו השרת.

אחסון ייעודי

הסבר על אחסון ייעודי

היכרות: אחסון שרת ייעודי מציע את מירב השליטה האפשרית על גבי השרת שבו מאוחסן אתר האינטרנט שלכם, אתם משכירים את השרת באופן בלעדי. האתר שלכם הוא היחידי אשר מאוחסן על השרת.

חסרונות: עם כוח גדול מגיעות עלויות גבוהות. שרתים יעודיים הם יקרים מאוד וזה מומלץ רק עבור אלו אשר דרושים את מירב השליטה האפשרית וביצועי שרת גבוהים במיוחד.

אחסון ענן

הסבר על אחסון בענן

היכרות: אחסון ענן מציע יכולת בלתי מוגבלת להסתדר עם קפיצות תנועה גדולות. וכך זה עובד – קבוצה של שרתים (הנקראים ענן) עובדים יחדיו כדי לאחסן קבוצה גדולה של אתרים.

הדבר מאפשר למספר מחשבים מרובים לעבוד יחדיו כדי לטפל בקפיצות התנועה לכל אתר ספציפי.

חסרונות: המון התקנות של אחסוני ענן לא מאפשרים גישה לרוט (הדבר דורש שינויים בהגדרות השרתים והתקנת תוכנות) והעלויות גבוהות.

פרק 3: מהי כתובת דומיין?

מהי כתובת דומיין?לפני שאתם רוכשים שירותי אחסון אתרים ומרימים אתר לאוויר, אתם צריכים עבורו כתובת דומיין.

כתובת דומיין הינה השם של האתר שלכם. כתובת דומיין היא לא משהו אמיתי אשר בו אתם יכולים לגעת או לראות, זוהי רק שורה של אותיות אשר נותנות לאתר שלכם את הזהות שלו. (שם, בדיוק כמו לאנשים או עסקים)

הנה כמה דוגמאות זריזות: google.com היא כתובת דומיין, כמו גם linux.org ו-yahoo.co.uk.

כדי שיהיה לכם כתובת דומיין משלכם, אתם צריכים לרשום אותו עם חברת רישום דומיינים.

היכן אני יכול לרשום דומיין?

בקרוב נפרסם טבלת השוואה עם רשימה של חברות רישום דומיינים.

פרק 4: אחסון מול דומיין

ההבדלים בין אחסון אתרים לבין כתובות דומיין

זה מאוד נפוץ בין משתמשים מתחילים להתבלבל בין כתובות דומיין לבין אחסון האתר. אולם, זה מאוד חשוב להיות ברור בהבדלים בין השניים לפני שאתם ממשיכים בהקמת האתר שלכם.

הבהרה בנושא: כתובת דומיין, היא כמו כתובת הבית שלכם, מצד שני, אחסון אתרים הוא השטח בבית שלכם בו אתם מאחסנים את החפצים שלכם.

במקום שם רחוב ומיקוד, סט של מילים ואו מספרים מרכיבים את שם האתר. אותו דבר נוגע לאחסון, הדיסק הקשיח וזיכרון המחשב נמצאים במקום העץ והפלדה כדי לאחסן ולעבד קבצי מידע.

פרק 5: תהליך רישום הדומיין

רישום כתובת דומיין – איך זה עובד?

רישום של כתובת דומיין זה בעצם כמו להחזיק פיסת נדל"ן אינטרנטית ובדיוק כמו בשוק הנדל"ן, מצופה מהצרכנים לספק את המידע החיוני על עצמם ולשלם עבור הזכות להחזיק בפיסת הנדל"ן הזו. הדגשים לרישום הדומיין לא קבועים על בסיס רישום מראש, אך הם מוגדרים על ידי ארגון ספציפי (ICANN). הגוף הזה בעצם ארגון גלובלי אשר מווסת את שיטות הרישום עבור החברות, חברות אחסון והלקוחות אשר משתמשים בשירותים השונים.

לפי הסטנדרטים של הגוף הארגוני הזה, כל הלקוחות אשר רושמים כתובת דומיין יהיו חייבים להוסיף את הפרטים האישיים שלהם, של הארגון שלהם, העסק שלהם, ולפעמים אפילו את המעסיק שלהם. עבור הלקוחות אשר מבקשים לרשום דומיין של מדינה מסוימת, מידה נכבדת מתהליך הרישום תהיה מוקדשת להגדרה אם האם או לא הלקוח הוא תושב של המדינה ולפי כך מורשה לרכוש את הדומיין של המדינה הספציפית.

מה שמביא אותנו לעוד נקודה חשובה, אמנם ישנם המון סיומות אפשריות לכתובות דומיין בעולם, לחלקם ישנם דרישות לרישום. לדוגמה, רק אזרחי ארה"ב יכולים לרשום דומיין עם סיומת .US. במקרה ואחת הדרישות לרישום כתובת הדומיין לא נענתה בתהליך הרישום והתשלום, כתובת הדומיין תתפנה ותחזור למאגר החופשי, על הלקוח יהיה לרכוש סיומת דומיין אחרת או לבטל את ההזמנה לאלתר.

בזמן תהליך הרישום, זה גם חשוב להחזיק את המידע הנוגע מחברת אחסון האתר, מכיוון שהמידע הזה נדרש בזמן מילוי מידע ה-DNS ורישום מידע ה-MX. שני הרשומות האלו מגדירות את תוכן שרת האחסון אשר יהיה מוצג כאשר הגולשים יקלידו את כתובת האתר וגם להיכן תופנה כתובת המייל בשימוש חבילת האחסון הקיימת המקושרת לכתובת הדומיין. מידע שגוי לא יאפשר להגיע לדף.

פרק 6: TLD, TLDcc, דומיינים וסאב דומיינים

מהן סיומות דומיין/סיומות אינטרנט (top level domain או בקיצור TLD)?

בואו ונחזור לדוגמאות הפשוטות כמו google.com, linux.org, yahoo.co.uk, כולן דוגמאות לכתובות דומיין עם סיומת שונה – .com, .net, .biz, ועוד.

רוב הסיומות לכתובות דומיין פתוחות לכלל הציבור לרישום, ישנם הגדרות נוקשות על הרישום לחלקן. למשל, רשם כתובות הדומיין של כל מדינה ידרוש מהרושם להיות תושב המדינה והפעילויות לדומיין הזה יהיו תחת חוקים מקומיים וחוקי סייבר.

לדוגמה: דומיינים בעלי סיומת co.il ניתנים לרישום על ידי תושבי מדינת ישראל בלבד וכפופים לחוקי מדינת ישראל.

חלק מהסיומות של כתובות הדומיין האלו נועדו לתאר את אופיו של האתר, כמו .biz לאתרי עסקים, .edu לאתרים חינוכיים (בתי ספר, אוניברסיטאות וכדו'), .org עבור ארגונים ועוד.

דומיין מול סאב דומיין

בואו ניקח את יאהו בתור דוגמה – yahoo.com היא כתובת הדומיין, mail.yahoo.com במקרה הזה תהיה סאב דומיין. כתובת הדומיין חייבת להיות ייחודית (לא יכולה להיות יותר מכתובת yahoo.com אחת) והיא חייבת להיות רשומה אצל חברת רישום דומיינים (לדוגמה גו דאדי), לעומת סאב דומיין, אותם משתמשים יכולים להוסיף באופן חופשי על כתובת הדומיין הקיימת כל עוד חברת אחסון האתר מספקת את האפשרות.

יש שיגידו שסאב דומיינים הם דומיינים ברמה שלישית מהבחינה שהם פשוט תת תיקיות מתחת לתיקיית הרוט של הדומיין, ובדרך כלל משומשים כדי לארגן את תוכן האתר שלכם בשפות שונות או בקטגוריות שונות. אולם, זהו לא המקרה עבור הרבה אתרים אשר כוללים גם מנועי חיפוש, זוהי עובדה ידועה שמנועי החיפוש הגדולים מתייחסים לסאב דומיינים בתור דומיין שונה לגמרי מהעיקרי לו.

 

פרק 7: פרטיות הדומיין

הסבר על כתובת דומיין

מידע ופרטיות דומיין: האם אתם צריכים את זה?

לכל כתובת דומיין יש מידע אשר נגיש לכל אשר כולל את המידע האישי של בעלי הכתובת, בין היתר השם, פרטי התקשרות, כתובת דואר ותאריך רישום הדומיין ותוקפו. זה נקרא מידע whols והוא כולל את מידע בעלי הדומיין. הוא נדרש מארגון רשם הדומיינים העולמי (ICANN), בעלי כתובות הדומיין חייבים לספק את המידע הנדרש. הרשומות האלו זמינים בכל עת לציבור. במילים אחרות, אם מישהו רוצה לדעת למי שייך אתר כלשהו, כל מה שהם צריכים לעשות זה להיכנס לwhols, להקליד את כתובת הדומיין ותוכלו לראות את כל הפרטים.

אז, למה זה בעצם חשוב? פרטי הדומיין שלכם יכולים גם להיות משומשים בדרכים לא נקיות או רצויות. מכיוון שכל אחד יכול לבדוק את הפרטים האלו (גם האקרים, ספאמרים, גנבי זהויות ומטרידנים), ישנם חברות אשר עובדות בצורה מלוכלכת בודקות את תאריכי תפוגת הדומיין ושולחות לבעליו הודעות מייל המבקשות חידוש לכתובת בניסיון להעביר את הכתובת לחברה עצמה, או ששולחות חשבוניות אשר בעצם מהוות שירותי שידול למנועי חיפוש ושירותים מפוקפקים אחרים. ספאמרים משתמשים במאגר המידע של whols כדי ליצור קשר עם בעלי כתובות הדומיין ללא הרף.

האם חברת האחסון יכולה להשפיע על תצורת הדומיין?

למרות שחברת האחסון וכתובת הדומיין הן שני ישויות שונות לגמרי, הם קשורות מאוד אחת לשניה, כאשר בוחרים חבילת אחסון אתרים, מאפייני הדומיין הוא אחד הגורמים הכי חשובים שכדאי לכם לבדוק:

לדוגמה אם אתם מתכננים להוסיף לאתר שלכם סאב דומיינים, נקודת התקנת סאב דומיינים בפאנל הניהול של האחסון שלכם היא חשובה מאוד. התקנה של סאב דומיין צריכה להיות פשוטה, מיידית, ולהיעשות במספר קליקים קלים. אולי זה נשמע סתמי אך זה קריטי ולא כדאי להתעלם ממאפיין זה. כמו כן, אתם אתם מייעדים שימוש בסאב דומיניים עבור מדורים שונים באתר שיתפתחו עם הזמן, חשוב לבדוק האם קיימת הגבלה לכמות הסאב דומיינים בחבילת האחסון.

לפני שנים, אצל חברות אחסון אתרים רבות לא הייתה כלל אפשרות להוסיף סאב דומיין באופן עצמאי ונדרש היה לפנות באופן אישי ולבקש מנציגי התמיכה התכנית של החברה.

פרק 8: רוחב פס לאחסון ו-FTP

מה זה רוחב פס?

רוחב פס היא המידה של המידע המקסימלי אשר יכול לעבור בחשבון האחסון שלכם בכל זמן נתון, אשר בדרך כלל נמדד בשניות.

המונח 'רוחב פס' לא יכול להיות משויך לביטוי העברת נתונים מכיוון שמדובר בשני דברים שונים לגמרי. העברת נתונים מתייחס לצריכה של רוחב הפס. כמות המידע אשר עוברת היא 'העברת המידע', בזמן שקצב המהירות של ההעברה עצמה נקראת רוחב הפס.

העברת נתונים ומגבלות רוחב פס היו פעם גורם חשוב בזמן בחירה של חברת אחסון טובה, אך היום כבר לא. המחיר הממוצע של העברת הנתונים הולך ויורד, חברות האחסון כעת מאוד נדיבות בתנאים של מגבלות להעברות נתונים. אז, אלא אם אתם מנהלים אתר של הורדות סרטים, אין צורך להתחשב ברוחב הפס והעברת הנתונים כאשר אתם בוחרים חברת אחסון.

מה זה FTP?

הFTP הינו פרוטוקול רשת סטנדרטי הנועד להעביר קבצים ממחשב אחד אל השני דרך האינטרנט. מנהלי אתרים משתמשים בתוכנת התחברות לקוח FTP כמו FlieZilla או CUTE FTP כדי להעלות ולהוריד קצבים אל או משרת האחסון שלהם.

פרק 9: איך לבחור את חברת האחסון הנכונה

 איך לבחור את חברת האחסון הנכונה

בחירה בחברת אחסון האתרים הנכונה עבור העסק שלכם היא חשובה מאוד ובעלת השלכות, אך לפעמים התהליך יכול להיות מתיש ביותר.

מעבר למציאה של החברות הקיימות אשר יכולות להיות מתאימות עבורכם, יש גם לחפור ולנבור בחבילות האחסון השונות, השוואת מאפיינים שונים של כל אחת מהחבילות וגם בדיקת ביקורות גולשים.

מעבר לזה, חשוב מאוד שתבדקו את מה שעדיין לא נאמר.

שאלות חשובות לשאול את חברת האחסון

אם מדובר בפעם הראשונה שאתם צריכים לבחור בחברת אחסון, תוכלו לקרוא כאן 30 שאלות מפתח שכדאי לשאול לפני שתקבלו החלטה סופית.

ישנם מאות שאלות כאלו אותם תוכלו לשאול את עצמכם ואת חברת האחסון הפוטנציאלית, אך אם תקבלו תשובות ל-30 השאלות הבאות לפני חתימה ותשלום תוכלו לקבל את המידע הקריטי בנוגע למה שתקבלו, מה הספק מציע לאורך זמן, איך חברת האחסון מתייחסים ללקוחותיהם, והאם מדובר בארגון אמין שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות.

  1. מהי ההתחייבות לזמינות האתר? (כל מה שפחות מ99.9% לא מתקבל על הדעת)
  2. מהי הזמינות החודשית הממוצעת?
  3. אם אתם מחפשים מרכז מידע או מודל שירות, היכן נמצאים השרתים עצמם? האם יש לכם אפשרות לבחירה במיקום?
  4. איזה רמה של תמיכה טכנית שירות לקוחות מציעה החברה? רק צ'אט? טלפונית? מיילים? כולם יחד?
  5. מהן שעות הפעילות של סוגי התמיכה הטכנית ושירות הלקוחות?
  6. איזה רמה של תמיכה ועזרה בהתקנה מוצעת ללא עלויות נוספות עם חבילת האחסון?
  7. איזה סוגים של תמיכה בחנות מקוונת ומאפיינים עבורה מוצעים בחבילת האחסון?
  8. אילו תכניות תשלום מוצעות וזמינות? לדוגמה, אם אתם נרשמים לחבילת אחסון של שנתיים, האם אתם צריכים לשלם את מלוא הסכום מראש או שישנה חלוקה לתשלומים?
  9. מהם התנאים לחידוש החבילה והעלויות? (שימו לב שבדרך כלל אם אתם נרשמים בפעם הראשונה, אתם כנראה תקבלו מחיר מוזל אשר ישתנה כאשר תחדשו את החבילה)
  10. איזה סוג של עליה והרחבה בהדרגה קיים בחבילה? לדוגמה, אם אתם מתחילים בחבילת אחסון שיתופי פשוטה, האם אתם יכולים להרחיב את שטח האחסון מאוחר יותר או אולי אפילו לשדרג לחבילת אחסון ייעודית? או אולי הספק שאתם בודקים מתמחה בסביבת עבודה ספציפית.
  11. אם אתם מחפשים חבילת אחסון ללא הגבלות, מה בדיוק זה אומר עבורכם? לכל חבילות האחסון מסוג זה יש מגבלות, וכדאי לשים לב לאותן מגבלות.
  12. האם החברה היא ספקית האחסון המקורית הוא שמא מדובר בחברת ריסלר?
  13. מהם מאפייני האבטחה והפרוטוקולים לגיבוי השרת?
  14. אם אתם חושבים על סביבת אחסון ייעודית, מי אחראי לנהל את השרתים? האם החבילה שאתם בוחנים היא כזו שחברת האחסון אחראית לנהל באופן שוטף או שמדובר שחבילה בה אתם רק משכירים את השרת ואחראים לו באופן מלא?
  15. כמה שנים חברת האחסון נמצאת בעסק? האם במהלך שנות הפעילות התחלפו הבעלים?
  16. מהם הפרוטוקולים לשדרוגי השרתים שלהם? לדוגמה, האם הם מסוגלים לעדכן ולשדרג את השרתים שלהם בלי נפילות האתרים? אם כן, איך? במהלך אילו שעות הם עושים את העדכונים האלו?
  17. מהן דרישות הספק לביטול של חבילת האחסון? מהו פרק הזמן הנדרש להודעה מראש?
  18. האם הספק מציע תקופת מבחן לחבילה? כמעט כל ספק אחסון מציע לפחות 30 ימי ניסיון, אך חלקם מציעים גם יותר מזה. פקחו עיניכם ואוזניכם ונסו להפוך את תכניות הניסיון האלו לטובתכם כדי לבדוק כל מאפיין באחסון.
  19. מהי המדיניות להחזרים כספיים במהלך תקופת הניסיון? רוב תקופות הניסיון של החברות השונות לא באמת בחינם, בסופו של דבר תוכלו לגלות שהתקופה עלתה לכם כסף, אך תקבלו את כספכם אם לא תהיו מרוצים.
  20. מהם ההשלכות עבור ארגונים אשר אוכלים כמויות גדולות מדי של רוחב פס ושטח אחסון על סביבת אחסון שיתופית? איך חברת האחסון מטפלת בבעיות כאלה?
  21. מה תהליך ההתקנה של האחסון כולל? למה בדיוק אתם אחראיים וכמה תמיכה תוכלו לקבל בתהליך הזה?
  22. האם מרכז התמיכה שלכם מגיע ממקורות חיצוניים או מתוך החברה? והיכן הוא ממוקם?
  23. מהי המדיניות שלהם במקרה ואתם צריכים לשנות את תצורת האחסון שלכם באמצע החוזה? לדוגמה, אם אתם מתחילים בסביבת אחסון שיתופית ועליכם לעבור לסביבת אחסון VPS או אולי ייעודית לפני תקופת החוזה, האם זה אפשרי? האם יש קנסות?
  24. האם ישנם מגבלות לסוגי התוכנות אשר אתם יכולים להתקין על גבי האחסון?
  25. אם במקרה ומישהו מצליח לפרוץ לרשת השרתים שלהם, מהי ההתחייבות שלהם לשחזור המידע שלכם? איזה כלים יש להם להתמודד עם בעיות כאלה?
  26. האם ישנם עלויות התקנה חבויות? אם כן, מהם? והאם מוותרים עבור עלויות אלו למשתמשים חדשים?
  27. איך חברת האחסון מתמודדת עם תלונות ספאם?
  28. בסביבת אחסון שיתופית (חבילת אחסון אתרים שיתופי), כמה לקוחות יכולים להיות מסווגים לשרת אחד? האם ישנה מכסה מסוימת? (זה יכול להיות מועיל כאשר אתם מבררים האם הספק מוכר את השטח באופן מוגזם והאם ישנו סיכוי גבוה שתחוו בעיות רוחב פס ושטח אחסון)
  29. מהי מדיניות הפרטיות שלהם ואיך המידע האישי שלכם מנוהל?
  30. מה בדיוק כלול בתוך חבילת האחסון בה אתם מעוניינים? ברור שאתם מודעים לכמה זיכרון פנימי ורוחב פס אתם מקבלים, אך מה זה באמת אומר? שימו לב שאתם מבינים מה אתם מקבלים מהאחסון לפי מספרי המיילים המוצעים, כמות הדומיינים בהם תוכלו להשתמש וסאב דומיינים, ועוד.

פרק 10: האם חבילת אחסון זולה = גרועה?

הסבר על מחירי חברות אחסון אתריםחבילת אחסון אתרים אמינה מוגדרת בתור חובה עבור כל האתרים והבלוגים, אך שירותיה לא צריכים לעלות יותר מדי. לא כל חבילות האחסון הזולות גרועות. ישנם המון חברות אחסון תקציביות אשר מציעות חבילות זולות אשר לא נופלות בהרבה מאחסון ה-VPS שבדקתם קודם.

רעיון העסק האינטרנטי הגאוני שחשבתם עליו אולי עדיין לא צריך אחסון ייעודי. אתם יכולים להשתמש קודם כל באחסון שיתופי ולהחליף לסביבת אחסון רצינית יותר רק מתי שיגיע הצורך.

כמה זול זה זול בסטנדרטים של היום?

תשובה זריזה: פחות מ-5 דולר לחודש, עם מאפיינים סטנדרטיים.

כשאנו רושמים מאפיינים סטנדרטיים, אנחנו מתכוונים לשירותי אחסון אתרים אשר מגיעים עם מאפיינים אשר עומדים בנורמה של השוק. הסטנדרט אמנם משתנה משנה לשנה (לדוגמה, לפני כמה שנים הייתם יכולים לקבל בחבילת אחסון של 5 דולר בחודש חמישה דומיינים, 5 ג'יגה של אחסון, 10 ג'יגות של העברת נתונים, היום ישנם חבילות כאלה ללא הגבלות כאלה כלל).

כיום, חבילת אחסון זולה צריכה לכסות לפחות מספיק כוח כדי לאחסן 50 עד 100 אתרים בסיסיים וקלים בעלי תנועה קלילה עם תמיכה בסיסית במערכות סטטיסטיקה, אימייל ושירותי דואר אינטרנטי, התקנות אוטומטיות, PHP ומסדי נתונים של MySQL, תמיכה טכנית בסיסית, והתחייבות ללפחות 99.5 זמינות השרת.

זה יהיה יתרון אם חברת האחסון יכולה לספק גם גיבוי שרת ושחזור, סריקת באגים ופורצים תקופתית, ותעודת אבטחה מסוג SSL וכתובת IP ייעודית.