התקנת וורדפרס ידנית ב-7 שלבים פשוטים
כיום, כל כך הרבה שירותי אחסון וורדפרס מציעים אפשרות להתקנת התוכנה בקליק אחד, המאמר הזה יכול היה להיות בעל משפט אחד: לחץ על כפתור ההתקנה. אך זהו לא מאמר שכזה.
במקום זאת, במאמר זה תוכל ללמוד איך להתקין את וורדפרס בצורה ידנית מלוח הבקרה של שרת האחסון שלך. אז הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל במלאכה.
הכנה מקדימה
לפני שאנחנו קופצים למים, הנה כמה דברים שנצטרך עבור תהליך ההתקנה:
- פרטי גישה ותוכנת FTP: מכיוון שאתה תצטרך להעלות את הקבצים לשרת' שים לב שיש לך חשבון פעיל עם שם משתמש וסיסמא עבור ה-FTP. עבור ההתחברות תוכל למצוא כמה תוכנות מומלצות ברשת, חלקם אפילו לא דורשות תשלום. אנחנו משתמשים באופן קבוע ב- FileZilla, תוכנה חינמית בקוד פתוח עם תרגום מלא לעברית.
- עורך טקסט/קוד: במהלך ההתקנה אתה תאלץ לערוך קבצים המכילים קצת קוד מאחורי הקלעים, כדי לעשות זאת ישנו צורך בעורך טקסט. במחשב שלך ישנם תכנות אשר מגיעות כברירת מחדל (Notepad וכו'), אך בשביל אפשרויות קצת יותר מתקדמות, תוכל למצוא רשימה של תחליפים מומלצים באתר של וורדפרס או פשוט להשתמש ב- NotePad++, עורך קוד המבוסס קוד פתוח ותומך ב-PC, לינוקס ומק.
- גישה ללוח הבקרה של שרת האחסון: מכיוון שאתה הולך להתקין את וורדפרס בצורה ידנית, שים לב שיש לך את הגישה לC-PANEL, שם אתה הולך להתקין את מסד הנתונים שיאחסן את נתוני האתר שלך.
תהליך ההתקנה הידנית של וורדפרס
כעת אתה מוכן להתקין את וורדפרס בשבעה שלבים פשוטים.
- להוריד את וורדפרס: ראשית, תוריד את הגרסא העדכנית ביותר של וורדפרס כדי להבטיח יציבות ואבטחה. את קובץ ההורדה של הגירסה האחרונה של וורדפרס בעברית ניתן למצוא באתר הרשמי.
- התחבר ל-C-PANEL באמצעות פרטי הגישה שלך.
- לחץ על הקישור למסד הנתונים: בדרך כלל מופיע כ-MYSQL או DATABASES
- התקן את מסד הנתונים וצור משתמש וסיסמה ייחודית: עכשיו זהו זמן טוב לרשום את כל הפרטים והססמאות אשר אתה הולך ליצור, אתה הולך להשתמש בהם שוב בהמשך תהליך ההתקנה.
- ערוך את קובץ WP-CONFIG.PHP: תשלוף את עורך הטקסט עבור החלק הבא. הכנס את שם מסד הנתונים, שם משתמש וסיסמא מהשלב הקודם, וכתובת שרת דטה בייס. אין מה לדאוג, ישנם הסברים פשוטים ליד כל שדה כדי לעזור לך. במידה ותרצה להתקין מפתחות כדי לספק אבטחה לאתר שלך, כאן המקום שתתבקש לעשות זאת.
- מלא את מסד הנתונים הריק בקבצים: התחבר לשרת ה-FTP שלך ותמצא את התיקייה בה אתה מעוניין להתקין את קבצי הוורדפרס שלך. בדרך כלל כדאי להתקין את האתר בתיקיית הרוט הראשית, במיוחד אם זה הולך להיות אתר הבית שלך. אם אתה רוצה לדעת איך להתקין את וורדפרס על גבי סאב דומיין, שים לב שאתה בוחר את התיקייה הספציפית של הסאב דומיין, אולם היא לא תהיה נגישה ישירות בגלישה לכתובת אתר הבית. כעת, פתח את תיקיית הוורדפרס והעלה את הקבצים לתיקייה.
- התחל את תהליך ההתקנה באתר שלך: אתה כבר בקו הסיום! לך לדף ההתקנה. שם, אתה תקבל את האפשרות לתת שם לאתר הוורדפרס החדש שלך, ליצור שם משתמש וסיסמא ולספק כתובת מייל ליצירת קשר. לחץ על הכפתור התקן וורדפרס ואתה מוכן לצאת לדרך!
התקן באופן גלובלי, בחן בלוקאלי
ישנה הנחת דעת מוטעית שאומרת כי צריך להתקין את וורדפרס על המחשב בצורה לוקאלית (הכוונה על המחשב שלך ולא על השרת) ורק לאחר סיום תהליך העבודה לסנכרן עם חשבון האחסון. זהו לא הכרחי מטעמים מנהלתיים, אתה תמיד יכול להתחבר מהמחשב שלך כדי לעשות שינויים ועריכות.
היתרונות שבהתקנה לוקאלית היא המהירות לבדיקות ומשחק עם ערכות הנושא השונות, סקירת תוספים וביצוע בחינות נוספות. אז אם אתה באמת רוצה להכין בסיס לניסויים שלך, לך על זה. אולי זה יהיה טוב יותר עבור האתר שלך. רק דע שמדובר באפשרות, ולא דרישה.
עדיין מחפש שירותי אחסון לאתר הוורדפרס שלך? תמיד תוכל לבדוק את השוואת חברות אחסון הוורדפרס.