מה זה רוחב פס ואיך הוא משפיע על האתר שלך

מה זה רוחב פס ואיך הוא משפיע על האתר שלךממש כמו מהירות האתר ושטח האחסון עבורו, רוחב הפס הוא אחד הגורמים אשר הגדרתו יכולה להיות מאוד מבלבלת עבור הרבה בוני אתרים מתחילים אשר עובדים על האתר הראשון שלהם. אנלוגית רוחב הפס שאולי הכי קלה להבין היא ההשוואה של מים הזורמים בצינור. יש מקום לכמות מסוימת של מים לזרום בצינור בכל זמן נתון. אם אתם צריכים עוד מים, אתם תצטרכו צינור גדול יותר. עבור האתר שלכם, המידע הוא המקביל למים, ורוחב הפס הוא כמובן הצינור.

עכשיו כשאתם חמושים במידע הזה אתם בטח שואלים את עצמכם "כמה רוחב פס אני צריך עבור האתר שלי?". לרוע המזל, התשובה לשאלה הזאת היא התשובה המעצבנת ביותר: "תלוי". קחו מבט אל מערכת היחסים שבין רוחב הפס לאתר, גודל האתר וחווית המשתמשים ותקבלו תשובה קצת יותר מפורטת. אתם תוכלו ללמוד גם מספר טיפים על איך להתאים את גודל האתר שלכם ואת הגורמים אשר יכולים לנצל לרעה את רוחב הפס.

לחשב את רוחב הפס הרצוי

ישנה נוסחה מאוד פשוטה כדי להגדיר כמה רוחב פס האתר שלכם דורש. הגורם הראשון הוא גודל האתר שלכם או הכמות הכוללת של התוכן, גרפיקה ומדיה, בקילובייטים. תכפילו את זה בכמות המבקרים שהאתר שלכם מקבל מדי יום ואז שוב במספר הממוצע של דפים בו כל אחד מהגולשים שלכם עובר במהלך השהיה שלו באתר. קחו את המספר שיצא לכם ותכפילו אותו ב-30. עכשיו הפכו את הקילובייטים לג'יגה והרי קיבלתם את דרישות רוחב הפס החודשיות שלכם.

אלא אם אתם מאחסנים אתר סטרימינג, רוב הסיכויים שאתם לא תצטרכו יותר מזה. בדרך כלל דף הבלוג האישי הממוצע דורש לכל היותר כ-8 ג'יגה של רוחב פס מהשרת ויכול להתאים לחבילת אחסון אתרים שיתופית או חבילת אחסון אתרי וורדפרס.

אם רוחב הפס שלכם קטן מדי זה בהחלט יכול להגביל את המהירות והביצועים של האתר שלכם. אבל לשלם על רוחב פס לא מנוצל זה בזבוז של כסף. אם כך, רוחב פס בלתי מוגבל נשמע כמו הצעה מעולה, אולם, חשוב מאוד לקרוא את כל האותיות הקטנות.

רוב הסיכויים שאתם תהיו חשופים לעלויות נסתרות ברגע שתעברו את הסף אשר מציבה חברת האחסון, לפעמים הסף עומד על רק חמישה ג'יגה. אם אתם יכולים, חפשו חברת אחסון אשר מציעה רוחב פס לא נספר ולא לא מוגבל. אם אתם לא מצליחים למצוא אפשרות כזו, בחרו תכנית אשר מציעה כפול מהדרישות שלכם.

לכוון את הזרם

ישנם כמה דברים אשר אתם יכולים לעשות כדי לנצל בצורה טובה יותר את רוחב הפס שברשותכם. אתם יכולים להקטין את גודל האתר שלכם, ובכך להקטין את כמות רוחב הפס הנדרשת עבור האתר.

אתם יכולים לעשות זאת על ידי הקטנה וכיווץ של כל האתר בעזרתם של כלים מקוונים זמינים. כל פעם שאתם מוסיפים תמונות חדשות לאתר, דאגו לכווץ אותם גם. ולבסוף, אל תציעו יותר מדי הורדות או הורדות גדולות מדי.

זה שהשגתם מענה לדרישות רוחב הפס עבור האתר שלכם לא אומר שהם לא ישתנו עם הזמן. אתם תצטרכו עוד רוחב פס אם תשנו את מבנה האתר שלכם, או מתי שהתנועה באתר שלכם תתחיל לתפוח, אם תוסיפו לאתר עוד עמודים או עוד כתובות דומיין, או מתי שהאתר שלכם מתחיל לקבל קפיצות של תנועה. שימו לב שיש לכם מספיק רוחב פס כדי לשמור את המידע זורם!